Uygulamaları Durmaya Zorla Ne Demek? {Nasıl} Çözülür?

Uygulamaları durmaya zorla demek, söz mevzusu olan uygulamanın tüm ön plan ve arka plan işlemlerini tamamen durdurması ya da sonlandırması anlamına gelir. Birçok şahıs telefonu her zamanki benzer biçimde kapattığında uygulamaların tamamen işleminin durduğunu düşünür. Arka planda çalışan uygulama kapatıldıktan sonrasında birkaç dakika ya da birkaç saniye süre ile etken olmaya devam edebilir.
İçindekiler1 Uygulamaları Durmaya Zorla {Nasıl} Çözülür?2 Android Uygulamayı Durmaya Zorla {Nasıl} Düzelir?3 Zorla Durdur Düğmesi Ne İşe Yarar?4 Uygulama Çökmesi Nedir?5 Bir Uygulamayı Durmaya Zorlarsak Ne Olur?6 Durmaya Zorla {Nasıl} Kaldırılır?
Uygulamaları Durmaya Zorla {Nasıl} Çözülür?

 Adım 1:  İlk olarak uygulamayı durdurmaya zorla çözümü için cihazınızdan “Ayarlar” kısmına giriş yapın.
 Adım 2:  Ekrana gelen menüden “Uygulamalar” seçeneğine dokunun.
 Adım 3:  Ondan sonra yeniden “Uygulamalar” kısmına giriş yapın.
 Adım 4:  Durdurmak istediğiniz uygulamayı seçin ve sağ tarafta yer edinen “Zorla Durdur” seçeneğini ya da “Durmaya Zorla” seçeneğini işaretleyin.
 Adım 5:  Menün alt kısmında bulunan “Durmaya Zorla” seçeneğine dokunduğunuzda işleminiz başarıyla gerçekleşir.

Android Uygulamayı Durmaya Zorla {Nasıl} Düzelir?
Android uygulamayı zorla işlemini düzeltmek için ilk olarak telefonu kapatıp açmayı deneyin. Arkasından uygulamanın çalışırlılık durumunu deneyin. Sorun çıkaran uygulamanın güncel olup olmadığını deneyin.

Eğer güncel değilse “Google Oyun Mağazası” kısmına giriş yapın, sayfada yer edinen üç yatay çizgiye girin ve “Uygulamalarım ve Oyunlarım” seçeneğine tıklayın. Ekranda yer edinen “Güncelle” yazısına giriş yapmış olup “Tümünü Güncelle” seçeneğini işaretleyin.
Uygulama izinleri dönem dışı bırakılmışsa yeniden etken edin ve kullanmayı deneyin. Etken etmek için “Ayarlar” kısmına peşinden “Aygıt” seçeneğine giriş yapın. Ekranda yer edinen “Uygulamalar” yazısından “Herhangi Bir Uygulamaya Dokunun” seçeneğini işaretleyin. Buradan ‘’İzinler’’ kısmına peşinden ‘’Etkinleştir’’ kutucuğunu etken edin.
Zorla Durdur Düğmesi Ne İşe Yarar?
Zorla durdur düğmesi uygulamayı tamamen kapatmaya ya da işlemini sonlandırmaya yarar. Evvel kaydedilmiş verileri silmese de hemen hemen kayıt altına alınmamış verilerin silinmesine niçin olur. Cihazınızın arka planda boşa çalışan uygulamaları kapatmasına ve boş yere RAM tüketmesine engel olur.
Uygulama Çökmesi Nedir?
Uygulama çökmesi, cihazınıza indirdiğiniz uygulamanın donması ya da çökmesi sonucunda açılmaması anlamına gelir. Bazı Samsung modellerinde sık sık meydana gelebilir. Çökmesinin genel sebebi uygulamanın güncel olmaması ya da web bağlantısının kuvvetli sinyal verememesinden doğar. Bunlarından haricinde uygulamanın fena kodlanmış olması, cihazda yeteri kadar boş alan bulunmaması uygulamanın muntazam çalışmamasına yada çökmesine niçin olabilir.

Bilhassa Samsung marka telefonlar için önbelleği ve verileri temizlemek gerekir. Önbelleği ve veriyi temizlemek istediğiniz uygulamaya basılı tutun. Oluşturulan seçeneklerden ‘’Uygulama Detayları’’ seçeneğine giriş yapın. Ekranda yer edinen bölümden ‘’Durmaya Zorla’’ seçeneğine dokunun. Böylelikle Samsung durmaya zorla işlemini gerçekleştirmiş olmuş olursunuz.
Bir Uygulamayı Durmaya Zorlarsak Ne Olur?
Uygulamayı durmaya zorlarsanız kayıt edilmemiş veriler silinir. Evvel kayıt edilen verilere herhangi bir şey olmaz. RAM kısmında bulunun bilgiler silineceği için bilgisayarınız birazcık daha rahatlar ve işlem esnasında birazcık daha süratli hale gelir.
Genel anlamda uygulamayı durdurmaya zorlamak güvenli olsa da yalnız uygulama çöktüğü süre yapılması tavsiye edilir. Muntazam çalışan uygulamayı durdurmaya zorlamak birazcık riskli olabilir. Hemen hemen kayıt altına alınmamış bilgiler silinebilir.
Durmaya Zorla {Nasıl} Kaldırılır?
Durmaya zorla işlemini kaldıramazsınız. Uygulama aşırı yavaşladığında, önbellekte bulunan veri aşırı çoğaldığında ya da uygulama çökme durumuna vardığında kullanılması ihtiyaç duyulan bir işlemdir. Kaldırılması mümkün olmadığı benzer biçimde durdurmaya zorlamak tamamen sizin elinizdedir.

Fakat muntazam durumda olan bir uygulamaya bu işlemi yapmak devamlı güvenli olmayabilir. Önbellekte yer edinen verileri sileceği için geri getirmeniz mümkün değildir. Mühim verileri kayıt altındaysa yapılması tavsiye edilir.

İlginizi çekebilir:
Bilgisayarda Klavye Kilidi {Nasıl} Açılır ve Kaldırılır? Kolay Çözümler
Senkronizasyon Ne Demek? Ayarları {Nasıl} Yapılır?

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.