Senkronizasyon Ne Demek? Ayarları {Nasıl} Yapılır?

Senkronizasyon, çoğu zaman teknolojik aletlerin, uygulamaların içinde eşleşme durumunu tanımlamak için kullanılır. Akıllı cihazdan başka akıllı cihaza veri atmaya ya da uygulamalar içinde eşleşmeye senkronize etmek denir.
Kelime anlamı ise iki ya da daha oldukca vaka içinde vakit birlikteliği ya da eşzamanlılık anlamına gelir.
İçindekiler1 Senkronizasyon Ne İşe Yarar?2 Senkronizasyon Etmek Ne Demek?3 Senkronizasyon Ayarları {Nasıl} Yapılır?4 Senkronizasyonun Öteki Adı Ne?5 Senkronizasyon Kapatırsak Ne Olur?6 Telefonda Senkronize {Nasıl} İptal Edilir?7 Google Senkronize Etmek Ne Demek?8 Google Chrome’dan Senkronize {Nasıl} Edilir?
Senkronizasyon Ne İşe Yarar?

Senkronizasyon özelliği cihazda bulunan tüm verilerin güvenle muhafaza edilmesini sağlar. Bu özelliği etken ederseniz cihazınızda yer edinen tüm veriler Gmail hesabınızda yedeklenir ve aygıt bozulması ya da format atılması durumunda hiçbir veri kaybı yaşanmadan detayları geri elde edebilirsiniz.
Toplumsal medya hesabınızda yer edinen resimlerin telefonda yedeklenmesi için senkronizasyon özelliğinden faydalanabilirsiniz. Maillerin telefon ile eşitlenmesi, mühim verilerin Google sunucuları tarafınca saklanması ya da benzeri işlemlerde gene senkronizasyon özelliğinden faydalanabilirsiniz.
Senkronizasyon Etmek Ne Demek?
Senkronizasyon etmek, cihazlarınızda bulunan verilerin güveliğini ve yedeklemesini sağlar. Hesabınızda bulunan detayları, verileri ya da kişisel resimleri senkronizasyon ettiğinizde yedeklemeye alır ve hesabınıza herhangi bir durumda ulaşamadığınızda yedeklenmiş veriler koruma altında girer.
Senkronizasyonu gerçekleştirmek, taşınabilir yazışma cihazında bulunan bilgiler ile bilgisayarda yer edinen bilgilerin birbirine aktarılarak güncelleştirme işlemi olarak görülebilir.
Senkronizasyon Ayarları {Nasıl} Yapılır?
senkronizasyon ayarlari

 Adım 1:  İlk olarak Senkronizasyon ayarları için, akıllı telefonunuzdan ‘’Ayarlar’’ kısmına giriş yapın.
 Adım 2:  Ekrana gelen sayfadan ‘’Hesaplar’’ kısmına giriş yapın. Hesaplar kısmı gözükmüyor ise ‘’Kullanıcılar ve Hesaplar’’ kısmına giriş yapın.
 Adım 3:  Telefonunuzda senkronize etmek istediğiniz hesaba dokunun.
 Adım 4:  Ekrana gelen kısımdan ‘’hesap Senkronizasyonu’’ kısmına giriş yapın.
 Adım 5:  ‘’Öteki’’ yazısına dokunun ve ‘’Şimdi Senkronize Et’’ yazısına dokunduğunuzda işlemi başarıyla sonlandırabilirsiniz.

 Not:  anlatılan adımları uygulamanız için Android 9 ve sonraki sürümlere haiz olmanız gerekir. Hangi sürüme haiz olduğunuzu öğrenmek için ‘’Ayarlar’’ kısmına giriş yapmış olup ‘’Android Sürümü’’ ve ‘’Güvenlik Yaması Düzeyi’’ kısmına girmeniz gerekir.
Senkronizasyonun Öteki Adı Ne?
Senkronizasyonun öteki adı eşzamanlı ya da eşleme anlamına gelir. Eşgüdümlü çalışan parçalı sistemlerin zamanlarının eşleştirilmiş olduğu anlamını ifade eder. Bu şekilde çalışan sistemler senkronize ya da eşzamanlı olarak bilinir.
Bazı sistemler ise neredeyse eşzamanlı olduklarından ‘’Plesiochronous’’ olarak adlandırılır. Belli başlı uygulamalarda senkronize oldukca kırılgan halde arasındaki farkın tespit edilmesi gerekir. Elektronik eşyaların data ya da veri aktarımı için kullanılan bir alışveriş sistemi olarak kullanılır.
Senkronizasyon Kapatırsak Ne Olur?
Senkronizasyonu kısaca eşleşmeyi kapatırsanız; bilgilerinizi, verilerinizi ya da kişisel resimlerinizi güvence altına alamazsınız. Bilgisayarınızın ya da akıllı telefonunuzun başına herhangi bir şey ulaştığında tüm verileri kaybedebilirsiniz.

Otomatik senkronizasyon özelliği açıkken verilerinizi kopyalasa da cihazınızın batarya şarjını hızla tüketir. Şarj probleminiz bulunmuyorsa bu özelliğin açık kalması devamlı size yarar sağlar.
Telefonda Senkronize {Nasıl} İptal Edilir?

 Adım 1:  İlk olarak telefonda senkronize iptal etme için telefonunuzdan ‘’Ayarlar’’ kısmına giriş yapmanız gerekir.
 Adım 2:  Ekrana gelen bölümden ‘’Kişisel’’ seçeneğine dokunun.
 Adım 3:  ‘’Hesaplar’’ kısmına giriş yapmış olup üç nokta simgesine dokunun.
 Adım 4:  Ekranda yer edinen ‘’Verileri Otomatik Senkronize Et’’ seçeneğinde bulunan tik işaretini kaldırdığınızda Android senkronize dönem dışı kalır.

google senkronize etmek
Google Senkronize Etmek Ne Demek?
Google senkronize etmek; geçmiş, şifreler, kablosuz ağlar ve yer işaretleri benzer biçimde verileri ya da detayları Google hesabınıza eşleşme yapabilirsiniz. Böylelikle oturum açtığınız her Chromebook’ta ya da öteki cihazlardaki Google Chrome’da bu bilgilere istediğiniz vakit erişebilirsiniz.
Google Chrome’dan Senkronize {Nasıl} Edilir?

 Adım 1:  İlk olarak Google Chrome’dan senkronize etmek için sağ alt kısımdan saati seçin.
 Adım 2:  Oluşturulan Ekrandan ‘’Ayarlar’’ kısmına giriş yapın.
 Adım 3:  ‘’Kişiler’’ kısmına giriş yapın ve ‘’Senkronize ve Google Hizmetleri’’ seçeneğine tıklayın.
 Adım 4:  Ekrana gelen kısımdan ‘’Senkronize Ettiğiniz Öğeleri Yönetin’’ kısmına giriş yapın.
 Adım 5:  Senkronize etmek istediğiniz herhangi şeyi seçin.
 Adım 6:  Oturum açtığınız Chromebook’ta bulunan ayarların tümünü kullanmak için ‘’Her Şeyi Senkronize Et’’ seçeneğine tıklayın. Eşleşme istediğiniz cihazlarda bu özelliği açık hale getirmeniz gerekir.
 Adım 7:  Chromebook’ta eşleşme edeceğiniz belirli ayarları bulup seçmek için ‘’Senkronizasyon Ayarlarını Özelleştir’’ seçeneğini etken hale getirin. Peşinden ‘’Verileri Senkronize Et’’ bölümünün altında bulunan ayarlardan istediğinizi seçin.

İlginizi çekebilir:
Whatsapp Senkronizasyon Hatası {Nasıl} Düzelir? 3 Çözüm Yöntemi
Youtube Mail Adresi Değişiklik yapma {Nasıl} Yapılır? Kati Çözüm

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.